Aubergin-gratäng

Paleo, vegetariskt, vegan, mjölkfritt, glutenfritt
4 port
2 auberginer
Tomatsås:
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
2 tsk torkad basilika
olivolja, salt, svartpeppar
Blomkålsbechamel:
1 blomkålshuvud ca 800 g
2 dl växtbaserad mjölk
2 tsk näringsjäst (Bjäst)
salt, vitpeppar, riven muskot
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva auberginerna på längden. Stek i lite olivolja tills de får färg och mjuknar.
Tomatsås: Hacka löken och vitlöksklyftorna fint, fräs i olja tills allt är mjukt. Häll på krossade tomater, torkad basilika, salt och svartpeppar.
Låt puttra på svag värme i ca 15 min.
Blomkålsbechamel: Skär blomkålen i mindre buketter och koka sedan mjuk i lättsaltat vatten. Mixa med mjölk, näringsjäst, muskot, salt och peppar till en slät puré. Späd ev. med mer vatten.
Varva blomkålsbechamel, aubergineskivor och tomatsås i en gratängform, Avsluta med ett lager tomatsås.
Grädda i 20 min.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Camilla Andersson » Choklad-dryck: ”Verkar gott! Ska testa! ”
-
Annika » Chokladgott: ”Den var verkligen god!!!! ”
-
Karin » Raw tranbärsbollar: ”Supergoda :-) ”